Διαμαντής Λ. Μισιτζής

Μαιευτική παράλυση

Θα μπορούσα ίσως να το χαρακτηρίσω ως το πιο ενδιαφέρον περιστατικό του μήνα! Ο νέος απόφοιτος Λυκείου, γεννήθηκε με Μαιευτική παράλυση δηλαδη κάκωση ενός μεγάλου νευρικού δικτύου το οποίο εκτείνεται από τον τράχηλο ως τη μασχάλη στην περιοχή του ώμου και ειναι γνωστό ως βραχιόνιο πλέγμα. Η κάκωση επήλθε κατα την διάρκεια του τοκετού, από υπερβολική έλξη του νευρικού αυτού πλέγματος.

Το προσβεβλημένο άκρο του παιδιού μετά την γέννησή του ήταν αρχικά ακίνητο στα πλάγια του σώματος του. Αργότερα το άκρο πήρε συγκεκριμένη θέση στροφής του βραχίονα προς τα μέσα και ήταν δυνατές κάποιες μικρές κινήσεις από τις υγιείς νευρικές ρίζες. Η βλάβη αφορούσε κυρίως την περιοχή του ώμου, ενώ η κίνηση στην Άκρα χειρα ήταν καλή.

Με την πάροδο του χρόνου, λόγω μυϊκής ανισορροπίας, η κινητικότητα των αρθρώσεων περιορίστηκε, ενώ αναπτύχθηκαν ρικνώσεις μυών και συνδέσμων με αποτέλεσμα μόνιμες παραμορφώσεις.

H μητερα του προσπαθώντας διαρκώς για το καλύτερο του παιδιού της, και αφου είχε κάνει 17 ολόκληρα χρόνια Φυσικοθεραπείας τα οποία σαφώς βελτίωσαν την εικόνα και διατήρησαν το υγιές κομμάτι, στην φάση αυτή της αλλαγής της ζωής του παιδιού προς το Πανεπιστήμιο με όλες τις κοινωνικο-συναισθηματικές αλλαγές που συνεπάγεται η μετάβαση αυτή, αποφάσισε να ζητήσει την χειρουργική αποκατάσταση του παιδιού της.

Ο νεαρός χρειάστηκε στροφική οστεοτομία βραχιονίου και απελευθέρωση με πρόσθια θυλακοτομή του ώμου.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! (βιντεο) Ο νεαρός μετά από 18 ολόκληρα χρόνια μπορεί να χαρεί πλέον ένα πλήρως λειτουργικό άνω άκρο με πλήρες εύρος κίνησης έτοιμο για οποιαδήποτε χρήση, και έτοιμος κυριολεκτικά για να αρχίσει την καινουργια φάση της ζωής του, αυτή της φοιτητικής ζωής!

 

Exit mobile version